Resanka (fotorecept)

Autor receptu: smorko

Tento koláč pečiem vždy keď ide niekto z rodiny na dovolenku,lebo vydrží dlho mäkký.Veľmi sme si ho obľúbili.

Suroviny

Postup

  1. V troške mlieka si rozmiešame droždie a pridáme troška cukru. Múku,mlieko,cukor,olej,sneh,štipku soli a vykysnutý kvások spracujeme na cesto,ktoré necháme vykysnúť.
  2. Kým nám cesto kysne uvaríme si plnku. Z mlieka,pudingového prášku,cukru a kakaa si uvaríme puding. Odstavíme a ešte do horúceho vmiešame heru a dáme vychladnúť.
  3. Cesto si rozdelíme na 8 častí.
  4. Zoberieme si jednu časť a rozvaľkáme, natrieme plnkou.
  5. Teraz zavinieme ako roládu.
  6. Takto pokračujeme pri všetkých častiach.Vznikne nám osem úzkych rolád.Teraz si vždy dve spletieme ako korbáč.
  7. Takto hotové prenesieme na vymastený plech a necháme ešte 15 min.kysnúť.Potom natrieme povrch žĺtkami zmiešanými s olejom.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 min. pri 180°C.