Rebarborový koláč s tvarohom a lieskovcami

Autor receptu: redakcia

4-8
porcie
40 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Podkysnutý ho pridáme do múky aj s ostatným mliekom a vymiešame. Pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
  2. Náplň: Tvaroh vymiešame s cukrom a ríbezľami. Rebarboru očistíme, uvaríme v osladenej vode a osušíme.
  3. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme. Cesto vložíme do vymasteného plechu. Potrieme tvarohom, rozložíme naň uvarenú rebarboru a zasypeme nasekanými orechmi. Druhú časť cesta rozvaľkáme, nakrájame na 2 cm pásiky, rozložíme do mriežky. Koláč necháme 10 minút podkysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180 oC zhruba 18 minút.