Rebarborový koláč (fotorecept)

Autor receptu: marianna76

Tento koláčik robievame aj s čiernymi rýbezľami.... a hodilo by sa rôzne drobné ovocie okrem jahôd , tie sa tam dosť rozplynú.

8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si rebarboru, očistíme, nakrájame na kúsky. Plech hlboký vymastíme a vysypeme múkou.
  2. Zmiešame metličkou všetky suroviny okrem rebarbory. Múka môže byť aj celozrnná, aspoň časť, ak máme. Vylejeme rovnomerne na plech a rebarboru husto nasypeme na povrch cesta.
  3. Môžeme posypať kryš.cukrom pred pečením a aj po pečení. Podľa toho ako máme radi rebarboru. Stačí aj len po upečení. Dáme do vyhriatej trúby piecť.