Rebarborovo- jahodový džem s banánmi

Autor receptu: bylinka12345

Postup

  1. Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska, z jahôd len odstránime stopky ( ak sú veľmi veľké môžte ich prerezať ).
  2. Banány a jahody pomixujeme ponorným mixérom.
  3. Nakrájanú rebarboru varíme v 0,5 l vody,až kým sa nerozvarí ( potom môžme aj pomixovať ).
  4. Do rozvarenej rebarbory pridáme pomixované banány a jahody, cukor a kyselinu citrónovú. Všetko dobre premiešame.
  5. Túto zmes dáme variť a varíme až kým masa nezhustne a nerobia sa na dne hrnca chodníčky.
  6. Prípadnú penu odstránime.
  7. Hustý džem vylejeme do umytých pohárikom a pevne zavrieme. Zabalíme do deky alebo periny.