Rebarborový koláč
Rebarborové tortičky
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
12 minút na 170 °C |
Postup- Z múky, masla, vajíčka a práškového cukru
vypracujeme cesto a necháme odležať
v chladničke asi 30 minút.
- Cesto vyvaľkáme, vtlačíme do individuálnych malých
tortových foriem alebo formičiek na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky) a necháme ho chladiť ďalších
30 minút. Potom studené vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 12 minút, po upečení necháme vychladnúť.
- Ošúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky (asi 2 cm) a na miernom ohni varíme spolu s cukrom na veľmi hustý džem. Z času
na čas podlejeme vodou, aby neprihorela. Rebarborovú zmes necháme vychladnúť a naplníme ňou upečené korpusy.
|