Rebarborové tiramisu (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.
Postup
- Suroviny na koláčik.
- Rebarboru olúpeme a nakrájame nadrobno.
- Do rajničky dáme maslo, na ňom udusíme rebarboru. Potom zmäknutú roztlačíme na kašu.
- Do misky dáme Ricottu, tvaroh, cukor a pomarančovú šťavu.
- Suroviny v miske zmiešame....
- ...pridáme rebarborovú hmotu a opätovne premiešame.
- Zoberieme si zapekaciu misu, vyložíme ju foliou. Dlhé piškoty kladieme na dno v radoch.
- Na piškoty nalejeme polovicu zmesi.
- Znova dáme ďaľšiu vrstvu piškót, tentokrát okrúhle, a znova na ne dáme ostatok zmesi. Na koniec dáme na vrch podlhovasté piškoty.
- Celý koláčik potom posypeme kakaovým práškom cez sitko.
- Na druhý deň nakrájame a možeme pozvať kamarátky.