Ražný chlieb s hrozienkami

Autor receptu: candel1

Ak máte radi experimentovanie s chuťami. napríklad: sladkoslané, ostrokyslé, horkosladké, tak ste rovnakí ako ja:) Patrím medzi pekárov začiatočníkov (experimetnátorov), ktorí sa neboja skúsiť (pokaziť) všetko, pretože v našej rodine máme všetci oceľové žalúdky a zjeme skoro všetko:)

15
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si cesto, ja ho robím v pekárničke, takže ideme v poradí: voda, olej, ocot, múka, cukor, soľ, droždie. Kto chce, môže podľa chuti pridať rascu, ja osobne som nepridal a bol dobrý:)
  2. pekáreň nastavíme na veľkosť 1200g a farbu tmavú. Zapneme a môžme sa vytešovať z pohľadu ako sa nám cesto pekne mieša :)
  3. približne 5 min pred posledným miešaním cesta, pridáme slnečnicu a hrozienka (ide o to, aby vám ich lopatky pekárničky nerozdrvili na prach)