Ražný chlieb s hrozienkami
Autor receptu: candel1
Ak máte radi experimentovanie s chuťami. napríklad: sladkoslané, ostrokyslé, horkosladké, tak ste rovnakí ako ja:) Patrím medzi pekárov začiatočníkov (experimetnátorov), ktorí sa neboja skúsiť (pokaziť) všetko, pretože v našej rodine máme všetci oceľové žalúdky a zjeme skoro všetko:)
15 porcií |
120 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si cesto, ja ho robím v pekárničke, takže ideme v poradí:
voda, olej, ocot, múka, cukor, soľ, droždie.
Kto chce, môže podľa chuti pridať rascu, ja osobne som nepridal a bol dobrý:)
- pekáreň nastavíme na veľkosť 1200g a farbu tmavú. Zapneme a môžme sa vytešovať z pohľadu ako sa nám cesto pekne mieša :)
- približne 5 min pred posledným miešaním cesta, pridáme slnečnicu a hrozienka (ide o to, aby vám ich lopatky pekárničky nerozdrvili na prach)