Raw (nepečená) štrúdľa

Autor receptu: zuzananoskova

Túto štrúdlu som robila dávnejšie a inšpirovala som sa tu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.275528905844306.68721.167715159959015&type=3 S dcérou sme si na nej veľmi, ale naozaj veľmi pochutili. Príprava nie je vôbec zložitá a tá chuť stojí za to, veď vyskúšajte aj Vy :-)

Suroviny

Postup

  1. Ľanové semienka pomelieme, hrozienka zmixujeme. Spolu zmiešame. Urobíme si plnku. Na papier na pečenie dáme "cesto", ja som ho rukami roztľapkala a potom valčekom vyvaľkala.
  2. Polovicu plnky natrieme ďalej od kraja, papierom na pečenie si pomôžeme a zrolujeme 1x. Dáme zvyšnú plnku a opäť zrolujeme. Koniec a boky uhľadíme, odkrojíme, aby štrúdla bola "rovná" ;-) Ja som tie zvyšky zjedla na desiatu a veeeeľmi mi to chutilo.
  3. Štrúdlu som zrolovala v papieri na pečenie a dala odstáť do chladničky, aby sa lepšie krájala. Ja som ju v chladničke nechala cca 2 hodinky. Naj chutí, keď je odležaná v chladničke cez noc :-)
  4. Dobrú chuť :-)