Raňajky šampiónov

Autor receptu: hanee

... ked už som mala vytiahnutú tú grilovaciu panvicu a zobudili sme sa do zamračeného rána, pomotkala som sa troška v kuchyni a toto je vysledok

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bola to skor z nudze cnost, alebo take vymetenie chladnicky .o)
  2. Ostali mi malinke mlade zemiacky, ktore som ani nedavala piect, lebo som sa bala ze sa mi medzi "normalnymi" specu. Zemiaciky som umyla pod tecucou vodou. V celku som ich dala na tanier, prikryla pokrievkou na ohrievanie a dala do mikrovlnky na 4,5 minuty. Tym sa vlastne "uvarili". Pocet minut zalezi od mnozstva a velkosti zemiakov, mojim to uplne stacilo.
  3. Sampiony som mala naopak vacsie, tak som ich umyla, pokrajala na platky, dala do nadobky, posypala grilovacim korenim, zakvapla olejom. Misku zavriet, pretrepat, a mozete nakladat na rozpaleny gril/ panvicu.
  4. Do tej olejovo grilovacej zmesy som do misky nahadzala na platky, alebo skor polovicky, nakrajala uz trocha vychladnute zemiacky, zasa zavrela pretrepala a ogrilovala na panvicke. Na zaver som este v ladnicke nasla zo vcerajska uvarenu, nezjedenu jednu kukuricku, prihodila som ju na gril.
  5. Podavala som s ocistenou cerstvou salatovou uhorkou, ale ziadne medze sa nekladu .o)
  6. Dobre rano, dobru chut!