Raňajky: Báčikova podrážka (fotorecept)
Autor receptu: misop
Ahojte všetci toto je môj prvý príspevok, recept na rýchle, chutné a výdatné raňajky- aj
keď trochu mastnejšie. Mám
ho od mojej mamy, školskej kuchárky, ktorej ho zasa predstavila kolegyňa, jedávam ho
odmalička a každý kto ho
ochutnal bol nadmieru spokojný. Poďme na to!!!
Postup
- Z chleba vydlabeme striedku a natrieme ju taveným syrom.
- Kôrku vložíme na panvicu s rozpáleným olejom. Rozbijeme do nej vajíčko - trochu posolíme.
- Do kôrky vložíme striedku natretú syrom, samozrejme syrom nadol. Pritlačíme tak, aby sa vaječný žĺtok roztiekol. Pečieme do hotova, párkrát otočíme.
- Môžeme podávať, ja si ešte zvyknem druhú stranu potrieť cesnakom. Taktiež doporučujem podávať s pečenými fazuľkami v rajčinovej omáčke - à la anglické raňajky.
- TIP: Pred samotnou prípravou si dávam orestovať trochu cibuľky, ktorú potom vtesnám do kôrky a pokračujem ďalej v postupe.