Raňajky: Báčikova podrážka (fotorecept)

Autor receptu: misop

Ahojte všetci toto je môj prvý príspevok, recept na rýchle, chutné a výdatné raňajky- aj keď trochu mastnejšie. Mám ho od mojej mamy, školskej kuchárky, ktorej ho zasa predstavila kolegyňa, jedávam ho odmalička a každý kto ho ochutnal bol nadmieru spokojný. Poďme na to!!!

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z chleba vydlabeme striedku a natrieme ju taveným syrom.
  2. Kôrku vložíme na panvicu s rozpáleným olejom. Rozbijeme do nej vajíčko - trochu posolíme.
  3. Do kôrky vložíme striedku natretú syrom, samozrejme syrom nadol. Pritlačíme tak, aby sa vaječný žĺtok roztiekol. Pečieme do hotova, párkrát otočíme.
  4. Môžeme podávať, ja si ešte zvyknem druhú stranu potrieť cesnakom. Taktiež doporučujem podávať s pečenými fazuľkami v rajčinovej omáčke - à la anglické raňajky.
  5. TIP: Pred samotnou prípravou si dávam orestovať trochu cibuľky, ktorú potom vtesnám do kôrky a pokračujem ďalej v postupe.