Rákócziho tvarožník s bielkovou penou

Autor receptu: redakcia

8
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesto: Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do gule, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na hodinu.
  2. Cesto potom rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku asi 5 mm a prenesieme na plech. Popritláčame ho po okrajoch a popicháme vidličkou. Dáme ho do rúry predpiecť na 5 minút pri teplote 150 °C.
  3. Plnka: Všetky suroviny spolu zmiešame a vylejeme na predpečené cesto. Znovu dáme piecť do rúry na asi 10 minút pri teplote 150 °C.
  4. Pena: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme práškový cukor. Vrecko na zdobenie naplníme pripraveným snehom a na koláč urobíme mriežku.
  5. Koláč vložíme do rúry ešte na 15 minút pri teplote 150 °C. Po vybratí dozdobíme marhuľovým džemom a práškovým cukrom. Nakoniec koláč necháme sušiť v rúre pri 100 °C, kým sneh chytí farbu.