Quinoa so syrom a hrachovou kašou (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Dcera mi zavolala, ze je na ceste k nam a je hladna. Bol som v robote a tak som si
spocital, kym pridem domov, budem mat tak este necelu hodinu. A nezabudla povedat:,, Som
vegetarianka uz tyzden, tak mi priprav nieco bez masa". Nuz co uz sa da robit, moda je
moda.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Dal som si vyhriat ruru na 180 stupnou. Uvarenu quinou som dal do vacsej misky. Pridal som vajicka, sol, korenie, cerstvu cibulku nadrobno posekanu, pretlaceny cesnak, nadrobno nastruhany chedar, 2 lyzice parmesanu a struhanku. Vsetko som dobre premiesal a urobil kopceky na naolejovanom papieri. Tu by som chcel dat jednu radu. Ja pouzivam maly poharik s objemom priblizne 150 ml na vyrobu kopcekov. Zakazdym si ho natriem olejom, aby mi sla quinoa von bez problemov. Ak sa rozhodnete pre gulky, posprejujte ich s olejom. Potom ich dam do rury piect. Peciem asi 30 minut. Ked maju peknu hnedastu farbu, ich vyberiem.
- Kym sa mi piekla quinoa, do food processora som dal hrasok. Mozete pouzit cerstvy, potom ho treba uvarit, asi 3-5 minut. Mrazeny uvarim asi 1 minutu.
Salotku a cesnak nasekany na drobno som dal do panvice oprazit, pokial cibulka nebola priesvitna. Dal som potom do food prcessora. Ja som tentokrat pouzil hrasok s mrkvickou v konzerve. Dal som stavu z jedneho citrona, jogurt, sol a korenie a basalkove pesto. V lete pouzivam cerstve bazalkove listy. Mixujem pokial nemam pozadovanu kasu, nie velmi na jemno a nie velmi na hrubo. Medzi tym sa mi upiekli moje kopceky.
- Normalne robievam tieto kopceky s morcacim alebo kuracim mletym masom. Teraz som chcel urobit mojmu zlaticku radost. Ale tu slaninku zjedla ako za starych cias.