Quinoa so syrom a hrachovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Dcera mi zavolala, ze je na ceste k nam a je hladna. Bol som v robote a tak som si spocital, kym pridem domov, budem mat tak este necelu hodinu. A nezabudla povedat:,, Som vegetarianka uz tyzden, tak mi priprav nieco bez masa". Nuz co uz sa da robit, moda je moda.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dal som si vyhriat ruru na 180 stupnou. Uvarenu quinou som dal do vacsej misky. Pridal som vajicka, sol, korenie, cerstvu cibulku nadrobno posekanu, pretlaceny cesnak, nadrobno nastruhany chedar, 2 lyzice parmesanu a struhanku. Vsetko som dobre premiesal a urobil kopceky na naolejovanom papieri. Tu by som chcel dat jednu radu. Ja pouzivam maly poharik s objemom priblizne 150 ml na vyrobu kopcekov. Zakazdym si ho natriem olejom, aby mi sla quinoa von bez problemov. Ak sa rozhodnete pre gulky, posprejujte ich s olejom. Potom ich dam do rury piect. Peciem asi 30 minut. Ked maju peknu hnedastu farbu, ich vyberiem.
  2. Kym sa mi piekla quinoa, do food processora som dal hrasok. Mozete pouzit cerstvy, potom ho treba uvarit, asi 3-5 minut. Mrazeny uvarim asi 1 minutu. Salotku a cesnak nasekany na drobno som dal do panvice oprazit, pokial cibulka nebola priesvitna. Dal som potom do food prcessora. Ja som tentokrat pouzil hrasok s mrkvickou v konzerve. Dal som stavu z jedneho citrona, jogurt, sol a korenie a basalkove pesto. V lete pouzivam cerstve bazalkove listy. Mixujem pokial nemam pozadovanu kasu, nie velmi na jemno a nie velmi na hrubo. Medzi tym sa mi upiekli moje kopceky.
  3. Normalne robievam tieto kopceky s morcacim alebo kuracim mletym masom. Teraz som chcel urobit mojmu zlaticku radost. Ale tu slaninku zjedla ako za starych cias.