Punčový valec (fotorecept)
Autor receptu: danculka
25 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup- Upečieme si piškótu na tento zákusok,žĺtky zvlášť s cukrom šlaháme, bielky tiež so štipkou soli, potom zmiešame s múkou a pridám múku,kde bol zamiešaný prášok do pečiva a potom pridáme vodu a pečieme na plechu vystlanom papierom,po upečení stočíme po dĺžke potom necháme vychladnúť a odstránime papier..
- korpus rozdelíme na polovicu z jednej bude obal valca a z druhej plnka do neho,pomrvíme prifarbíme kakaom,zalejeme punčom,ktorý sme si urobili z vody ,pr.cukru. sirupu,punčovej príchute a rumu zľahka zamiešame a necháme postáť,vnútro potrieme lekvárom marhuľavým a dáme plnku a stočíme do valca,zabalíme do alobalo na 2 hodiny..
- asi takto..
- potom rozbalíme a vyberieme z alobalu a rozvaľkáme mandľovú poťahovaciu hmotu a obalíme valec...
- trošku ho prizdobíme...
- dala som to s týmto pohľadom,aby bolo vidno,že to nie je roláda,ale kruh naklnený a spojený na vrchu...
- ...môžeme servírovať,dobrú chuť!
|