Punčové rezy

Autor receptu: danculka

Robila som si ružičky na tortu,tak mi zostala poťahová hmota,ako ju využiť,upiekla som punčové rezy...

14ks
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Vajíčka som si rozdelila na bielky a žĺtka,bielky som vyšľahala do tuha a potom som vyšľahala žĺtky s cukrom,do ktorých som pridala 3pl teplej vody a zašľahala som múku s práškom,nakoniec som zľahka primiešala sneh z bielkov, potom som hmotu dala na plech vystlaný papierom na pečenie a piekla pri 200 st do zlata ...v strede bolo hmoty trošku viac,aby tam bol korpus vyšší,nechcela som robiť rezov veľa,nakoľko mi tej poťahovej hmoty veĺa nezostalo....
  2. zatiaľ som si zmiešala prevarenú vodu so sirupom.,,domáci malinový,, a pridala som punčové príchute a rum,nakoniec som pridala pr.cukor,nemusí byť, podľa uváženia,ke´d sirup ochutnáte, pridáme aj farbu,až sirup málo zafarbil , ja nemám rada punčáky červené.... keď sa korpus upiekol,rozdelila som ho po dĺžke,na tri rovnaké pásy,potrela som jeden lekvárom potom trošku plnkou,aby mi veľmi nepretiekol punč cez spodný plát,plnka nemusí byť,,,,v strede bola piškóta hrubšia,tak ten pás som dala do stredu a dobre poliala punčom vrchný plát som tiež natrela lekvárom a plnkou a tým natreným som zakryla rez a zaťažila,doskou na klepanie rezňov,primerane ťažkou a nechala som asi 2hodiny stáť,potom som rez otočila a zas zaťažila na 2 hodine,nakoniec som bočné steny potrela lekvárom,aby dobre chytila poťahovka , potom som rez potiahla hmotou K2 na poťahovanie tort...
  3. základný krém som vybrala z mraziaka,žĺtky vyšľahané nad parou s cukrom,vždy si pre prípad urobím viac,keď už stojím pri troch vajíčkach,tak môžem aj pri desiatich a takto to použijem,ten základ potom vyšľahám s maslom do peny...rezy môžeme nakrájať a podávať,dobrú chuť!