Punčové rezy (fotorecept)

Autor receptu: indira

Tento recept na puncove rezy mam od mojej mamy a robievam ho dost casto,kedze nam velmi chuti.

45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo surovin na cesto upecieme klasicke piskotove cesto.3/4 cesta vylejeme na plech vystlany papierom na pecenie,do zvysneho cesta dame trosku cerveneho potravinarskeho farbiva a prilejeme k bielemu cestu na plech.Dame piect na 15-20 min pri 180 st.Celzia.Ked je cesto upecene,vyberieme ho z rury a po vychladnuti opatrne stiahneme papier na pecenie.Pozdlzne ho prekrojime na 3 rovnake platy.Ruzovy plat budeme mak ako stredny plat,ten budeme polievat uvarenym sirupom.
  2. Sirup-Do hrnceka si dame cukor,stavu z polky citrona,ked sa nam zacne sirup varit,dame ohen na slabo a varime zo 5min.Po vychladnuti pridame rumovu a puncovu aromu+trocha cerven.potravinarskeho farbiva.Tymto vychladnutym sirupom polievame stredny ruzovy plat.
  3. Poleva-do misky dame pras.cukor s 1PL prevarenej vody,trosku puncovej aromy,trosku citronovej stavy a trosku cerven.potravin.farbiva.Ked sa nam vidi poleva riedka,pridame este cukor,ak sa nam zda tuha,pridame trosku prevarenej vody,alebo troska citronovej stavy.
  4. Spodny plat potrieme pikantnym lekvarom,ja davam malinovy.Nan dame stredny ruzovy plat ktory polejeme sirupom.Vrchny plat tiez potrieme lekvarom,ale spodnu cast a polozime na stredny plat.Povrch zakuska polejeme polevou.Ak chceme,mozme poliat aj troskou roztopenej cokolady.