Punčová roláda
Punčová roláda (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný osviežujúci zákusok
vyhľadávaný na svadbách, v cukrárňach, pohostenie na
oslavách... Alebo len tak.
20 porcií |
50-60 minút príprava |
18 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme po lyžiciach olej a nakoniec varechou zľahka vmiešame preosiatu polohrubú a hladkú múku. Plech väčší 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a korpus pečieme 18 minút do zlatista.
- Korpus za horúca zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý korpus.
- Uvaríme sirup na poliate korpusu, ktorý necháme vychladnúť. Vodu s cukrom dáme variť, po zovretí stiahneme z plameňa, vlejeme rum, sirup premiešame.
- Suroviny na sirup (rozvar).
- Po vychladnutí korpusy rozbalíme, vrch upravíme. Spodný korpus potrieme pikantným lekvárom.
- Položíme druhý korpusu, z ktorého odstránime papier na pečenie, polejeme sirupom (rozvarom) a potrieme lekvárom.
- Pomocou papiera zrolujeme roládu.
- Preložíme na plech a dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme punčovú polevu podľa návodu na obale. Roládu po celom povrchu polejeme polevou a dáme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí upravíme konce rolády, krájame horúcim nožom. Dobrú chuť.