Punčová roláda

Punčová roláda (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný osviežujúci zákusok vyhľadávaný na svadbách, v cukrárňach, pohostenie na oslavách... Alebo len tak.

20
porcií
50-60 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme po lyžiciach olej a nakoniec varechou zľahka vmiešame preosiatu polohrubú a hladkú múku. Plech väčší 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie.
  2. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a korpus pečieme 18 minút do zlatista.
  3. Korpus za horúca zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý korpus.
  4. Uvaríme sirup na poliate korpusu, ktorý necháme vychladnúť. Vodu s cukrom dáme variť, po zovretí stiahneme z plameňa, vlejeme rum, sirup premiešame.
  5. Suroviny na sirup (rozvar).
  6. Po vychladnutí korpusy rozbalíme, vrch upravíme. Spodný korpus potrieme pikantným lekvárom.
  7. Položíme druhý korpusu, z ktorého odstránime papier na pečenie, polejeme sirupom (rozvarom) a potrieme lekvárom.
  8. Pomocou papiera zrolujeme roládu.
  9. Preložíme na plech a dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme punčovú polevu podľa návodu na obale. Roládu po celom povrchu polejeme polevou a dáme do chladničky stuhnúť.
  10. Po stuhnutí upravíme konce rolády, krájame horúcim nožom. Dobrú chuť.