Pudingový vrkoč -fotorecept

Autor receptu: marijanka712

Dnes to bude bez foto postupu nakoľko môj manžel išiel do záhrady a zobral so sebou fotoaparát , pretože vždy sa niečo neobvyklé vyskytne na našej záhrade ,ktoré je vhodné do objektívu , ale budem sa snažiť tento recept rozpísať tak, aby ste ho pochopili . Keď ho budem robiť druhý krát tak doplním fotkami. Preto som ho sem dala, lebo je to úsporný recept do ktorého nejdú vajíčka , iba bielky, ktoré sa vždy nájdú v chladničke. Doložila som recept fotkami .

120 minút
príprava
20-30 minút
na 180-160 °C

Postup

  1. Poznámka do cesta , namiesto sušeného mlieka a vody sa môže použiť 200ml mlieka. Najskôr si preosejeme múku a rozpustíme masť a maslo , tak aby bolo tekuté ale iba vlažné , z bielkov si vytrepem sneh a pristupime k príprave cesta do múky dám soľ. cukor, droždie, mlieko, a spolu dobre zamiešame pridáme roztopenú masť-maslo a pomaličky pridávam vodu toľko , aby sa mi cesto spojilo pridám sneh a vytvarujem mäkku hmotu , ktorú nechám chviločku postáť cca 15 min . nech to trocha podkysne potom cesto dôkladne vypracujem tak ako iné kysnuté cesto poriadne ho nadvihujem , aby čo najviac vzduchu pojalo do vtedy pracujem , kým nie je cesto vláčne a nelepivé . posypem múkou prikryjem utierkou a nechám 1 hod kysnúť na teplom mieste- Poznámka : vodu postupne lejeme niekedy mi to zoberie menej niekedy viacej vody , ale cca 200 ml. Do cesta nejde vajíčko iba bielky.
  2. Kým cesto kysne pripravíme si puding do mlieka zamiešame puding , cukor a kakao a dáme variť na šporák do zhustnutia. Keď sa vám zdá ten puding málo sladký pridajte si ešte cukor.- Do odstaveného ešte horúceho pudingu pridáme palmarím a dobre vmiešame kým sa celý neroztopí a ešte pridám 2PL nugetu a nechám masu vychladnúť
  3. Ked cesto svoj objem zdvojnásobnilo dám na podložku, rozdelím na 4 rovnaké bochníky .jeden bochík rozvaľkám na obdlžník 20x35 cm plnku si rozdelím tiež na 4 časti z jednou natriem plát stáčam tak, že pravý a ľavý okraj prehnem smerom k plnke asi 1 cm a stočim ako na roládu roládu uložim na plech šikmo to isté spravím s druhým bochníkom a položím ho cez tú prvú roládu aby ste dostali písmeno x a potom spletiem najprv z jednej strany potom z druhej a tak isto urobím aj s tými ostatnými 2 bochníkmi potom natriem žltkom a nechám kysnúť cca 30 -40 min do vtedy zapnem rúru na 190 stup a do vyhriatej vložím na 15 min potom stíšim na 160 st. ďalších 10-15 min.
  4. rozvaľkať natrieť 1/4 pudingu a stočiť do rolády
  5. A tu je manželov úlovok zo záhrady nasťahovala sa nám veverička do naších jedličiek
  6. preložiť do X a stočiť do vrkoča
  7. a takto pokračujeme aj s druhými dvom bochníkami , uložíme na plech potrieme žltkom necháme 15-20 min. podkysnúť a piecť
  8. a takto vrkoče narástli a upiekli
  9. tu je reze , je velmi jemný dlho vydrží mäkky a preto si ho velmi chválim.