Nepečený koláč
Pudingáčik
Autor receptu: adimir
Tento recept je veľmi chutný a
hlavne zdravý. Príprava je
jednoduchá a je nepečený, takže
ho len dáte na pár hodín vychladiť
a môžete podávať. Fantázií sa tu
medze nekladú, čo znamená, že
ovocie a puding, ktorý použijete
pri príprave môžete rôzne
nakombinovať :)
10 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Dve až tri hodiny pred robením pudingáča zalejeme datle vodou, aby nám zmäkli a mohli sme ich bez problémov mixovať. Varením si pripravíme puding podľa návodu a dáme do vychladiť.
- Môžeme si urobiť korpus, do väčšej misky dáme vločky a zalejeme ich horúcou vodou až po okraj, necháme ich cca 10 minút odstáť. Pridáme k nim datle, kakao, kokos a vymixujeme. Ak sa Vám to zdá veľmi riedke, pridávajte po trošku kokosu, aby z toho vznikla lepkavá hmota. Hmotu utlačíme do papierom vystlanej formy a vylejeme naň vychladený puding. Pokiaľ si pripravíme čučoriedky, dáme si to vychladiť.
- Čučoriedky dáme do menšieho hrnca, pridáme trošku medu na osladenie, necháme 1 - 2 minúty povariť, zlejeme vodu a čučoriedky poukladáme na puding. Želatínu premiešame v šťave z čučoriedok, pridáme 200 ml vody, povaríme 5 minút, necháme trošku vychladiť a polejeme vrch pudingáča. Dáme na pár hodín do chladničky a môžete podávať.