Opečený pstruh
Pstruh lososovitý s dipom z masla a medvedieho cesnaku
Autor receptu: redakcia
Postup- Pstruha očistíme a dôkladne vyfiletujeme, umyjeme,
osušíme a rozdelíme na štyri časti.
- Maslo na omáčku (180 g) necháme v hrnci jemne zhnednúť. Biele víno s celým korením necháme zredukovať na polovičku. Žĺtky zmiešame so zredukovaným vínom, osolíme a šľaháme nad parou do vytvorenia hustej peny. Odstavíme z ohňa. Do žĺtkovej peny postupne zašľaháme zhnednuté maslo. Do hotovej omáčky pridáme umytý a nasekaný medvedí cesnak.
- Do rozohriatej panvice pridáme olej a tymian. Pstruha opekáme najskôr kožou nadol, po dvoch
minútach opatrne otočíme a dopečieme. Rybu vyberieme na papierový obrúsok. V tej istej panvici roztopíme zvyšné
maslo a pridáme umyté a prekrojené reďkovky. Krátko
prehrejeme, osolíme a okoreníme. Na taniere rozdelíme
omáčku, uložíme pstruha a glazované reďkovky.
|