Pšenový koláč s tvarohom a jablkami

Autor receptu: nikik

Suroviny

Postup

  1. Pseno si premyjeme vriacou vodou 2-3x
  2. Premyte pseno dame varit do mlieka s cca pol salkou vody. Do mlieka a vody dame 2 pl cukru a varime, kym pseno nevsiakne vsetko mlieko a vodu, casovo to vychadza na 20 - 25 minut. Pseno varime bez pokrievky. Medzitym si nastruhame jablka na hrubom struhadle, susene hrozienka (ja davam brusnice z lidla) namocime do vody aby zmakli. Jablka posypeme skoricovym cukrom.
  3. Po uvareni nechame pseno takmer uplne vychladnut a pridame do neho 3ks vajec, vanilkovy cukor, 1/4 kypriaceho prasku, struhane jablka, tvaroh. Vsetko riadne premiesame, plech si bud vymastime maslom alebo pouzijeme papier na pecenie a nalejeme na plech (pouzivam mensi, nakolko pseno moc nemeni svoj objem, ostane ho takmer tolko isto ako ste naliali na plech, nafukne sa minimalne). Pecieme v rure pri 180st cca 25 min.