Profiteroles s kávovou šľahačkou a čokoládou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vodu a olej privedieme do varu. Primiešame múku a soľ a chvíľku odparujeme. Odstavíme zo sporáka a postupne zamiešame vajcia. Hmotu dáme do vrecka a na vymastený plech striekame malé kopčeky. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 10 minút.
  2. Kávová šľahačka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilínovým cukrom. Do tuhej šľahačky zašľaháme likér. Čokoládová poleva: Smotanu, mlieko a maslo privedieme do varu, zasypeme čokoládou a premiešame.
  3. Ovocná omáčka: Omáčku pripravíme zo šťavy z kompótu, do ktorej pridáme cukor a zahustíme zlatým klasom, nakoniec pridáme ovocie a krátko povaríme. Dokončenie: Vychladnuté profiteroles prepichneme zospodu vrecúškom s ozdobnou špičkou a vyplníme šľahačkou. Podávame na tanieri s ovocnou omáčkou, preliate čokoládovou polevou.