Profiteroles (podľa mňa)

Autor receptu: chapona

Tento recept nie je originál, vznikol spojením viacerých receptov, ktoré sú na internete a ja som si ich prispôsobila.

25-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Uvariť vodu s Herou
  2. pridať hladkú múku
  3. miešať až kým sa dne hrnca neurobí povlak; stiahnuť z ohňa, dať vychladnúť napr. do umývadla s vodou. Po vychladnutí zašľahať mixérom postupne po jednom 6 ks vajec. Povrch musí byť lesklý.
  4. Dať do vrecka a striekať na plech vystlaný papierom na pečenie buchtičky (ľubovoľná veľkosť)
  5. prstom namočeným v studenej vode zatlačiť "špičky" na buchtičkách
  6. Piecť na 200 st. C cca 25 až 30 min. (podľa trúby). Ešte horúce prekrojiť.
  7. Plnka: Z mlieka, pudingu, cukru, vanilk. cukru uvariť puding. Ja ho pre urýchlenie chladím v umývadle so studenou vodou. Do studeného zamiešať 1 šľahačkovú smotanu.
  8. Pudingom plniť prekrojené buchtičky.
  9. Polevu pripravíme tak, že si roztopíme čokoládu nad parou a vo vyššej nádobe do nej zašľaháme studenú šľahač.smotanu.
  10. pripravené buchtičky zalejeme polevou
  11. asi takto
  12. dajú sa urobiť menšie porcie do menších plastových téglikov - vydržia aj týždeň