Profiteroles (podľa mňa)
Autor receptu: chapona
Tento recept nie je originál, vznikol spojením viacerých receptov, ktoré sú na internete a ja som si ich prispôsobila.
Postup
- Uvariť vodu s Herou
- pridať hladkú múku
- miešať až kým sa dne hrnca neurobí povlak; stiahnuť z ohňa, dať vychladnúť napr. do umývadla s vodou. Po vychladnutí zašľahať mixérom postupne po jednom 6 ks vajec. Povrch musí byť lesklý.
- Dať do vrecka a striekať na plech vystlaný papierom na pečenie buchtičky (ľubovoľná veľkosť)
- prstom namočeným v studenej vode zatlačiť "špičky" na buchtičkách
- Piecť na 200 st. C cca 25 až 30 min. (podľa trúby). Ešte horúce prekrojiť.
- Plnka: Z mlieka, pudingu, cukru, vanilk. cukru uvariť puding. Ja ho pre urýchlenie chladím v umývadle so studenou vodou. Do studeného zamiešať 1 šľahačkovú smotanu.
- Pudingom plniť prekrojené buchtičky.
- Polevu pripravíme tak, že si roztopíme čokoládu nad parou a vo vyššej nádobe do nej zašľaháme studenú šľahač.smotanu.
- pripravené buchtičky zalejeme polevou
- asi takto
- dajú sa urobiť menšie porcie do menších plastových téglikov - vydržia aj týždeň