Prírodné teľacie na limetkách
Autor receptu: paploska
Rýchle, chutné. Vyskúšajte :-)
3 porcie |
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny. Najprv si dôkladne odblaníme mäso, naklepeme, osolíme a okoreníme bielym korením.
- Takto pripravené mäsom obalíme v cesnakovej paste.
- Na panvici zohrejeme olej a rezne sprudka opečieme z oboch strán. Rezne odložíme do tepla. Do výpeku pridáme šťavu z dvoch limetiek, pol dc vody, lístky medovky a cukor. Necháme to povariť asi 5 min. Omáčku dochuťte opatrne soľou a bielym korením. Do omáčky pridáme opečené rezne a ešte cca 10 min. dusíme pod pokrievkou.
- Rezne môžete podávať s chutnou ryžou basmati s hráškom, alebo si pripravte výborný špenát, ktorý nájdete v mojich receptoch. Dobrú chuť.