Prekladané zemiaky podla Lei
Autor receptu: ewentuality
je to dobré ,rýchle a bezmäsité!
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka,zcedíme a necháme vychladnúť.Necháme rozmrznúť filé a krabie tyčinky.
- Vychladnuté zemiaky očistíme.Vymastíme si olejom zapekaciu misku a na dno uložíme vrstvu na plátky pokrájaných zemiakov.Na zemiaky rozložíme filé pokrájané na plátky a krabie tyčinky nakrájané na vačsie kúsky.Podľa chuti osolíme okoreníme a položíme ďalšiu vrstvu zemiakov.Postup opakujeme kým máme suroviny a posledná vrstva sú zemiaky.
- Pripravíme si omáčku na zapečenie:Do nádoby si dáme 2 lyžicky pretlaku,pridáme vajce a rozšlaháme..pridáme vodu aby zmes bola primerane tekutá okoreníme oreganom a bazalkou a zalejeme zemiaky.Dáme do vyhriatej rúry a pečieme kým vrchné zemiaky nezhnednú.