Prekladané sójové plátky (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Chutné sýte jedlo inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.
Postup
- Zo solamylu, sójovej omáčky, čierneho korenia a cesnakovej soli pripravíme marinádu.
- Sójové plátky uvaríme obvyklým spôsobom a natrieme ich marinádou z oboch strán.
- Na troche oleja plátky opečieme.
- Vo výpeku speníme nakrájanú jarnú cibuľku.
- Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky.
- K opraženým šampiňónom pridáme rozšľahané vajíčka, ochutíme a spravíme riedšiu praženicu.
- Na plátky sójovej salámy naložíme trochu praženice, sójový plátok a zvinieme.
- Ukladáme do zapekacej misy tesne vedľa seba.
- Zalejeme kyslou smotanou a v dobre vyhriatej rúre pečieme 15 minút.
- Posypeme nastrúhaným syrom.
- A zapečieme ďalších 5 minút.