Prekladané sójové plátky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Chutné sýte jedlo inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.

Suroviny

Postup

  1. Zo solamylu, sójovej omáčky, čierneho korenia a cesnakovej soli pripravíme marinádu.
  2. Sójové plátky uvaríme obvyklým spôsobom a natrieme ich marinádou z oboch strán.
  3. Na troche oleja plátky opečieme.
  4. Vo výpeku speníme nakrájanú jarnú cibuľku.
  5. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky.
  6. K opraženým šampiňónom pridáme rozšľahané vajíčka, ochutíme a spravíme riedšiu praženicu.
  7. Na plátky sójovej salámy naložíme trochu praženice, sójový plátok a zvinieme.
  8. Ukladáme do zapekacej misy tesne vedľa seba.
  9. Zalejeme kyslou smotanou a v dobre vyhriatej rúre pečieme 15 minút.
  10. Posypeme nastrúhaným syrom.
  11. A zapečieme ďalších 5 minút.