Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Ide o pomerne jednoduché, rýchle a veľmi chutné predjedlo, výborné aj ako letné pohostenie, na ktoré pridávam recept.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyla som baklažán a cuketu, osušila papierovou kuchynskou utierkou a odkrojila som im oba konce.
  2. Cuketu som po dĺžke pokrájala pomocou škrabky na zeleninu na dlhé tenké pásy,...
  3. ... baklažán som prekrojila po dĺžke na polovicu potom znovu na polovicu a tú asi na 1 cm široké časti, čím mi vznikli štvrtinky kolieska.
  4. Cuketu i baklažán som osolila a nechala som ich vypotiť, potom som ich vyutierala kuchynskou papierovou utierkou do sucha.
  5. Červenú cibuľu som pokrájala priečne na polkolieska.
  6. Na taniere som si pripravila cuketu, baklažán a cibuľu.
  7. Na pás z cukety som položila na polovicu preložený plátok prosciutto crudo, medzi dva kúsky baklažánu som dala plátok červenej cibule, naplnený baklažán som položila na jeden koniec pripraveného pásu, od tohto konca počnúc som ho zarolovala som ho do závitku, postupne som spravila všetky závitky...
  8. ...ktoré som zaistila prepichnutím špáradlami, aby sa neroztočili a držali pekne spolu.
  9. Pripravené závitky som vložila do pekáčika s olejom,...
  10. ...piekla som ich 15 minút v trúbe pri teplote 180 stupňov C.
  11. Vybrala som špáradlá a podávala som ich teplé s čerstvým domácim pečivom, je to mimoriadne chutné ľahké letné predjedlo a výborné pohostenie pre návštevy.