Pražma na sušených slivkách (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...bol som včera v jednom nemenovanom Metrovom obchode a z ľadovej drte na mňa kričala chladená Pražma... "upraž ma, upraž ma"... tak som ju teda kúpil aj s dvoma súrodencami a takto som ich pripravil...

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. ...z cesnaku, čerstvého tymiánu (perfektná bylinka, dávam ju teraz skoro všade), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli, som spravil toto...
  2. ...marináda odpočíva, tak som dočistil rybky (niekto ich čistiť začal, ale odflákol to) narezal som ich, dobre ponatieral marinádou a nechal som ich asi dve hodinky len tak ležať... ozaj do brucha som im napchal petržlenovú vňať...
  3. ...z vajíčka, múky a mlieka som spravil cestíčko a v tom cestíčku som ocestíčkoval sušené slivky. Videl som to na nejakom dobrom blogu, ale vtedy som to len tak okrajovo zaregistroval a dnes v noci to vo mne vyplávalo na povrch a mne začali hneď tiecť sliny. Cestíčko by malo byť hustejšie, nie ako to moje. Ocestíčkované slivky (je dobré obaliť ich predtým v múke, lepšie bude cestíčko držať) som vypražil na oleji...
  4. ...do rúry vyhriatej na 200°C som vložil rybky a hneď som na nich pustil aj gril s ventilátorom. Stačilo im 20 minút, alebo 1200 sekúnd. Podával som na rukole, s malými paradajkami a výýýbornými sušenými slivkami...dobrú chuť