Pravý ruský Beef- Stroganoff
Autor receptu: zuzaniatko
Tento recept mám od svojej babičky, mimochodom pravej Rusky. Nachádza sa v jej kuchárskej knihe, ktorú som zdedila. Kniha je originál vydaný v r. 1960 v Rusku.
Postup
- Umyté a osušené mäso odblaníme. Pokrájame ho na rezne hrubé asi 2 cm. Rezne naklepeme a pokrájame na rezančeky dlhé 3-4 cm. Kúsky osolíme, okoreníme a zo všetkých strán osmahneme na rozohriatej masti.( Môžeme kombinovať masť s maslom v pomere 50:50, ja napríklad používam kvalitný slnečnicový olej.)
K osmahnutému mäsu pridáme na drobno nakrájané cibule, poprášime múkou a ešte pár minút popražíme. Zalejeme pohárom ( 250 ml) smotany ( ja používam 12 % alebo na varenie), pridáme pyré alebo pretlak a dodusíme do mäkka. Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi. ( Ja používam bravčové mäso, lebo hovädzie sa dlhšie dusí a musím ho podlievať daľšou smotanou nakoľko tam nejde voda).