Pravá talianska ciabatta

Autor receptu: archaa

8
porcií
100 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ na druhú stranu misky. K cukru pridáme droždie a zapneme pekáren na program cesto.Asi 2 minúty pred ukončenim miesenia prisypeme nakrájané sušené paradajky alebo odkvapkané a tiež nakrájané čierne olivy a bazalku, či iné bylinky podľa vašej chuti.
  2. Ked máme cesto hotové,prepracujeme ho ešte na pomúčenej doske, rozdelíme bud na 4 alebo 8 dielov,podľa toho, či chceme skôr žemle alebo dlhšiu ciabattu a formujeme do skôr štvorcového tvaru než okrúhleho. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť, kým sa nám nahreje rúra a šup s nimi do nej piect na 20-30 minút pri 200 st .Vyberieme a necháme vychladnúť. Užasná!!!
  3. Pohľad do vnútra