Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept)
Autor receptu: andys
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je prispôsobený slovenským reáliám, aby sa všetky suroviny dali kúpiť v najbližších potravinách (prípadne v najbližšej záhradke).
6 porcií |
30 minút príprava |
50-60 minút na 165-180 °C |
Postup
- Kurča rozdelíme na porcie, ktoré osolíme a necháme chvíľku odležať.
- Očistenú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, cesnak nakrájame na plátky.
- Na menšie kúsky nakrájame aj slaninu, šampiňóny nakrájame na plátky.
- V ohňovzdornej nádobe na malom množstve oleja opražíme slaninu, cibuľu a cesnak.
- Pridáme kúsky kuraťa, ktoré pražíme, kým sa mäso nezatiahne.
- Pridáme šampiňóny, bobkový list a na drobno nasekaný tymian.
- Podlejeme červeným vínom a necháme krátko dusiť prikryté vo vyhriatej rúre. Po asi 10 minútach prilejeme kurací vývar a v rúre pečieme prikryté asi 35 - 40 minút.
- Pred dopečením odkryjeme, aby kuriatko malo chrumkavú kôrku. Takto pečieme 5 - 10 minút. Hotové kurča podávame so zemiakmi s petržlenovou vňaťou alebo s francúzskou bagetkou. Dobrú chuť :)