Pošírovaný losos so šalátom z orza
Autor receptu: sjuz
Ľahká večera, pôvodný recept je s kôprom namiesto vňaťky, ale keďže moji chlapci kôpor nejedia, musela som zvoliť inú variantu. Sebe som samozrejme dala kôpor:)
Dip si môžete pripraviť aj z kyslej smotany alebo jogurtu, s pretlačeným cesnakom, olivovým olejom a citrónovou šťavou namiesto majonézy.
A keďže nemáme doma momentálne foťák, foto je z mobilu, ale musela som vynechať fotopostup.
10 minút príprava |
6-8 ryba minút tepelná úprava |
Postup
- Do hlbšej panvice dáme toľko vody, aby boli kúsky lososa ponorené.Pridáme pokrájaný citrón na plátky a dve celé jarné cibuľky. Necháme zovrieť, stíšime a vložíme lososa. Varíme tesne pod bodom varu cca 6-8 minút, prikryté.
Po uvarení vyberieme.
- Do slanej vody dáme variť orzo.
- Medzitým si na jemné kocôčky nakrájame uhorku, a cibuľku.
- Dip si pripravíme zmiešaním majonézy s olivovým olejom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a smotany. Okoreníme, a pridáme vňať.
- Uvarené orzo zlejeme, a prepláchneme studenou vodou.
Zmiešame s uhorkou, cibuľkou, vňaťkou a citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- Rybu podávame na šaláte s dipom na poliatie.