Pór v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Toto jedlo som našla v mojich kartičkách s receptami, varievala som ho asi pred 10 rokmi, dcere, vtedy bola vegetariánkou. Spomenula som si na recept a prišlo mi to na chuť. Jedlo sa može podávať teplé i studené. Príprava je jednoduchá,všetko sa varí v jednom hrnci.

4
porcie
40 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Očistený pór nakrájame na rovnaké kúsky (cca7-8cm), každý kúsok narežeme až ku stredu. Zviažeme ich, aby sa nerozpadli.
  3. Na rozpálenom olivovom oleji pórové kúsky najprv na 2 minúty speníme, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a prikryté dusíme. Po pár minutách(5-7) ich vyberieme na tanier. Odstránime nite.
  4. Do výpeku vložíme nakrájané paradajkové pyré(alebo zavárané paradajky), ktoré krátko podusíme. Pridáme všetky koreniny, bylinky , petržlenovú vňať a lyžicu paradajkového pretlaku.
  5. Takto pripravenú omáčku prelejeme cez pór na tanieri.K jedlu sa hodí sendvič, nakrájaný na plátky, opražený na olivovom oleji, potom potretý cesnakom, tiež aj iné pečivo a chlieb.. Cibuľová zelenina sa stará o priechodnosť našich čriev. Dobrú chuť.