Pomarančový tunel

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Cesto: z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C 5 – 7 minút. Upečený plát pokrájame na tri pásy široké 15/12/10 cm.

  2. Plnka I: mlieko s cukrom prevaríme, zahustíme pudingom a necháme vychladnúť. Vyšľaháme s maslom. Plnka II: smotanu vyšľaháme s vanilkou, pridáme kôru a pokrájaný pomaranč. Nakoniec zľahka zamiešame napučanú zohriatu želatínu.

  3. Cukrový rozvar: vodu s cukrom a Sunquickom prevaríme. Pätnásť centimetrov široký plát dáme na papier a natrieme plnku I. Prikryjeme 12 cm širokým plátom. Polejeme rozvarom a opatrne dáme do formy na srnčí chrbát. Stred vyplníme plnkou II, dáme na ňu posledný plát a zaťažíme. Po stuhnutí vyklopíme a pocukrujeme.