Pomarančové kocky (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Svieža kombinácia zo surovín, z ktorých máme zákusky doma najradšej...

20
porcií
120 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej pridáme kakaový prášok,vymiešame. Na plech vystlaný papierom na pečenie dávame striedavo svetlé a tmavé cesto, ja som dávala po lyžiciach, vždy striedavo do stredu kôpku. Samozrejme,kto chce, stačí pofŕkať tmavým na svetlé. Pečieme na 170°C asi 25minút. Kto má rád, môže vychladené cesto potrieť ľubovoľným džemom.
  2. Vymiešame si maslo s práškovým cukrom, pridáme jemný tvaroh. Plnku natrieme na piškótové cesto. Dáme zatiaľ do chladničky.
  3. Ošúpeme si dva väčšie pomaranče, pokrájame na menšie kúsky,pridáme vanilku a kryštálový cukor. Odmeriame si 1liter vody, asi 1dcl prilejeme k pomarančom a vymixujeme.
  4. Odlejeme ešte trocha vody, v nej si rozmiešame zlaté klasy. Zbytok vody dolejeme ku vymixovaným pomarančom a dáme variť. Pokračujeme ako pri klasickom pudingu, vlejeme do vriacej pomarančovej zmesi rozmiešané zlaté klasy, varíme, pokiaľ nezhustne. Za častého premiešania schladíme,kľudne aj v dreze so studenou vodou. Rovnomerne rozotrieme na tvarohovú plnku. Dáme do chladničky,necháme asi hodinku,kým pomarančová hmota neztuhne.
  5. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie, pridáme kyslú smotanu,cukor a pridáme podľa návodu pripravený ztužovač za studena. Pomaranč pokrájame na maličké kúsočky, necháme odkvapať trocha šťavu a pridáme do smotanovej plnky. Zľahka premiešame a natrieme na ztuhnutú pomarančovú plnku.
  6. Na dozdobenie si vyšľaháme samotnú smotanu na šľahanie s troškou cukru a smeta fixom, naznačíme si, ako budeme koláč krájať, ozdobíme každý kúsok zvlášť, dozdobíme kúsočkom pomaranča a čokoládovou ozdobou.
  7. Necháme v chladničke ztuhnúť najlepšie cez noc. Prajem dobrú chuť...