Polievka s estragónom
Autor receptu: smartuska
Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti a preto by sme mali opatrne s ním zaobchádzať. Dodá polievke dobrú chuť.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30-60 minút tepelná úprava |
Postup
- cibuľu podusíme na oleji, pridáme kuracie mäso nakrájané nadrobno, trošku osmažíme, pridáme asi 2 litre vody, nakrájanú zeleninu, soľ, kocky hydin.vývaru, hrášok, toto všetko uvaríme na mäkko. Po uvarení prilejeme smotanu, pridáme estragón a necháme prejsť varom. Namiesto kuracích pŕs můžeme použiť aj bravčové mäso nakrájané na malé kúsky. Na tanieri ozdobíme vňaťou petržlenu.
Můžme použiť aj mrazenú polievkovú zeleninu.