Polievka na chrípku podľa Dr. Heinermana
Autor receptu: jozka2
Tuto chripkovu polievku som raz davno nasla v knihe Heinermans enciclopedia of fruits,vegetab.and herbs.Robim ju casto pri chripkovych ochoreniach a nachladeni.Pridavam ju tu nakolko teraz je pravy cas na chripkove ochorenia.
Postup
- Maso,najlepsie domace alebo bio + 1kl octu.Zaliat vodou a varit do odparenia na polovicnu davku.Maso vybrat.
- Zeleninu dobre vyumyvat s kefkou,nelupat,odstredit aj s kozkou a odstredenu stavu pridat do mierne vriacej polievky spolu s pretlacenym cesnakom.
- Sporak vypnut,nechat chvilu nech sa prepoja chute a vypit podla moznosti celu davku.
Polievka sa nesmie varit po pridani zeleninovej stavy aby sa neznicili enzymy a vitaminy.Na zdravie a dobru chut.
- Este mala poznamka,ocot ma za ulohu vyplavit pocas varu vapnik z kosti a o to je polievka hodnotnejsia.
Chcem podotknut,ze ak nemate turnip ci rutabaga skludom mozte dat nas kalerab,alebo co je po ruke.Ta rutabaga je podobna nasmu kalerabu,len je ostrejsia.