Polievka na chrípku podľa Dr. Heinermana

Autor receptu: jozka2

Tuto chripkovu polievku som raz davno nasla v knihe Heinermans enciclopedia of fruits,vegetab.and herbs.Robim ju casto pri chripkovych ochoreniach a nachladeni.Pridavam ju tu nakolko teraz je pravy cas na chripkove ochorenia.

Suroviny

Postup

  1. Maso,najlepsie domace alebo bio + 1kl octu.Zaliat vodou a varit do odparenia na polovicnu davku.Maso vybrat.
  2. Zeleninu dobre vyumyvat s kefkou,nelupat,odstredit aj s kozkou a odstredenu stavu pridat do mierne vriacej polievky spolu s pretlacenym cesnakom.
  3. Sporak vypnut,nechat chvilu nech sa prepoja chute a vypit podla moznosti celu davku. Polievka sa nesmie varit po pridani zeleninovej stavy aby sa neznicili enzymy a vitaminy.Na zdravie a dobru chut.
  4. Este mala poznamka,ocot ma za ulohu vyplavit pocas varu vapnik z kosti a o to je polievka hodnotnejsia. Chcem podotknut,ze ak nemate turnip ci rutabaga skludom mozte dat nas kalerab,alebo co je po ruke.Ta rutabaga je podobna nasmu kalerabu,len je ostrejsia.