Polievka kuracia zeleninová kyslá (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tato polievka je pre mňa ako liek. Varím ju keď som chorý, alebo na regeneráciu
organizmu v špatnom počasí. No hodí sa aj po sviatkoch čí oslavách. Táto dávka je na 4 -
5 l polievky.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Tu je časť surovín na túto polievku. Zeleninu papriku a zázvor nakrájam na slíže dlhé asi 3 cm. Pór krájam na kolieska. Cesnak posekám. Mäso krájam na 1 cm kúsky. Hríby zalejem pred varením horúcou vodou. Pripravím si ešte vodu s kyslej kapusty. Čili použijem dve malé sušené. Tie prstami rozmrvím priamo do polievky.
- V hrnci roztopím maslo. Ako prvé dám dusiť pór. Za chvíľu pridám cesnak nech prevonia. Potom dám papriku krájanú a mäso pripravené. Podusím nech mäso obelie.
- Na to dám koreňovú zeleninu a zázvor. Stále dusím a miešam .
- Voda sa vyparila tak to zalejem namočenými hríbmi aj vodou z nich. Tiež pridám sojovú omáčku a čili papričky. Nechám rozvariť.
- Až teraz nalejem vodu z kapusty. Nechám zas rozvariť. Osolím pozor opatrne voda z kapusty je slaná.
- No a teraz dolejem vriacu vodu do hrnca podla toho, koľko chcem polievky mať. Po rozvarení polievky dám do nej hrášok aj slíže a varím asi 5 minút. Napokon pridám petržlenovú vňať a zemiakový škrob rozmiešaný v troche vody. Rozvarím znovu, ochutnám a pripadne dosolím a osladím cukrom ak je moc kyseľa. A máme hotovo. Odstavím zo sporáka nechám postať aspoň 15 minút nech prejdú chute.
- Môžem servírovať na tanier. Želám dobrú chuť tato polievka je pre nás ako liek. Treba skúsiť a uvidíte aká je dobrá. Želám Vám pokojné a veselé vianoce.