Polenta s kelom a kozím syrom

Autor receptu: redakcia

Pochúťky pre úplných začiatočníkov.

10
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kel nakrájame na rezančeky a orestujeme na oleji, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou a chvíľku podusíme. Polentu nakrájame na trojuholníky a opečieme na tuku z vypečenej slaninky z oboch strán. Na tanier kladieme 2 kúsky opečenej polenty, na ňu podusený kel (ešte pevnejší), na kel plátok kozieho syra a ešte navrch chrumkavé rezančeky slaninky.
  2. Na prípravu polenty potrebujeme 250 g kukuričnej krupice (polenta), 250 ml vody, 250 ml mlieka a soľ. Vodu s mliekom necháme zovrieť a vsypeme kukuričnú múku na polentu. Za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.
  3. Ešte zahorúca vylejeme na plech, zarovnáme a necháme v chlade stuhnúť. Vykrojíme porcie, ktoré opečieme z oboch strán na masle.
  4. Náš tip: Polenta označuje aj jemnú kukuričnú krupicu.