Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept)
Autor receptu: helca1
Tento recept som si priniesla z Českej republiky, kde sme pár rokov bývali. Niekedy som ho robila častejšie keď boli deti ešte menšie ale teraz len tak občas, keď mám udené mäso alebo dobrú oravskú slaninku.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pokrájame rožky na kocky
- pokrájame slaninku alebo udené mäso na kocky a opražíme
- pokrájame cibuľu a tiež opražíme
- všetky ingrediecie spolu zmiešame, pridáme vajíčka a mlieko (nemusí sa dať všetko) a necháme to trochu postáť, aby rožky nasiakli, ak sa Vám zdá, že je to veľmi riedke pridajte trochu hrubej múky
- pripravíme si poháre tak,že ich vymažeme masťou a naplníme asi tak do troch švrtín, dáme do nádoby so studenou vodou a dáme variť. Vody dáme tak do dvoch tretín pohárov.
- Ak sa začne variť voda varíme 20 až 25 minút.
- Medzitým si pripravíme kyslú kapustu. Opražíme cibuľku , pridáme cukor, trochu skaramelizujeme a pridáme kyslú kapustu a sušené slivky