Plzenský guláš

Autor receptu: viktor

Netvrdím že je to originálny recept, ale tak to som sa ho naučil od priateľa a plzenský je asi preto, že v ňom nie je voda ale plzenské pivo

40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. v časti suroviny píšem o tmavom pive ale nie je to podmienka,vynikajúci bvude aj so svetlého piva.Teda deň dopredu opražíme na bravčovej masti na kocky nakrájané mäso, podusíme, znížime plyn,pridáme koreniny.
  2. V deň použitia dusíme do polomäkka, pridáme masť z údenej slaniny ktorú sme si upravili na škvarky(budeme ich potrebovať pri servírovaní),po polhodine dusenia pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pivo, pretlak, a Piros Arany csemege papriku.Dovaríme, resp.dodusíme do mäkka.Ak je treba dosolíme, príp. dokoreníme.
  3. Guláš je na krátkej šťave, servírujeme s nadrobno posekanou cibuľkou a niekoľkými škvarkami.Ak guláš uvaríte doma, môžete ku nemu servírovať knedľu.Nie je to však to pravé.Ku tomuto gulášu pasuje kotlík,les a dobrý chlieb.Nevylučuje sa niečo ostrejšie ako aperitív, s mierou.Neponáhľajte sa s prípravou, ostatní môžu ísť na huby, kým niečo nájdu guláš je hotový