Pľúcka na smotane - slepačie
Autor receptu: eraserhead
len žiadnu múku .........
2 porcie |
5 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle restujeme nasekanú cibuľu a zeleninu prekrojenú po dĺžke. Po chvíľi pridáme pľúcka a krátko zarestujeme, zalejeme vriacim vývarom (ak máme vývar dostatočne ochutený soľ, korenie jedlo už nesolíme) a na miernom plameni povaríme 30 miút. Potom odoberieme mrkvu a krajšie kúsky pľúcok a odložíme bokom. Pridáme obe smotany a necháme prevrieť, rozmixujeme a opäť necháme prevrieť.
Podávame studené a ozdobené nakrájanou mrkvou a kúskami pľúc.
- Poznámka: pľúcka získame tak že zo sliepky z ktorej budeme variť polievku si vždy tento orgán odoberieme a uložíme do mrazáku. Ak slepačiu polievku varíte každý týždeň, za tri mesiace nazbierate približne 250g.