Pľúcka na smotane - slepačie

Autor receptu: eraserhead

len žiadnu múku .........

2
porcie
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle restujeme nasekanú cibuľu a zeleninu prekrojenú po dĺžke. Po chvíľi pridáme pľúcka a krátko zarestujeme, zalejeme vriacim vývarom (ak máme vývar dostatočne ochutený soľ, korenie jedlo už nesolíme) a na miernom plameni povaríme 30 miút. Potom odoberieme mrkvu a krajšie kúsky pľúcok a odložíme bokom. Pridáme obe smotany a necháme prevrieť, rozmixujeme a opäť necháme prevrieť. Podávame studené a ozdobené nakrájanou mrkvou a kúskami pľúc.
  2. Poznámka: pľúcka získame tak že zo sliepky z ktorej budeme variť polievku si vždy tento orgán odoberieme a uložíme do mrazáku. Ak slepačiu polievku varíte každý týždeň, za tri mesiace nazbierate približne 250g.