Plnka do kuraťa-varená (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Pridávam recept na plnku do kuraťa, ktorá sa môže využiť na rôzne spôsoby. Viac sa dozviete, ak si prečítate môj recept.
6 porcií |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Rožky pokrájame na drobné kocky a rozmixujeme pečienku s cibuľou a cesnakom. 2-3 ks pečienky nakrájame na drobno, pre vytvorenie mozaiky. Pečienku použijeme kuraciu, alebo ja som dala zajačiu. Rožky si trošku pokropíme vlažným mliekom. A potom začneme pridávať mix-zmes pečienky, kúsky pečienky, vajíčka, olej, soľ a všetky koreniny podľa chuti. Nakoniec pažítku a petrťlen-vňaťku. Všetko zamiešame, keby sa nám zdala zmes redšia pridáme 2-3 PL strúhanky. Ja mám plnku rada pikantnú takže cesnakom a koreninami nešetrím!
- Po chvíli odstátia si pripravíme dosku, ktorú posypeme strúhankou a polovicu zmesy odoberieme a vyformujeme z nej šišku v tvare knedle. Pováľame ju v strúhanke a doformujeme. Z 8 ks rožkov nám vyjdu 2 šišky. Každú potom zabalíme do potravinárskej fólie, skrútime na salónku a vložíme do mikroténového vrecka,dobre uviažeme,aby nám nevnikla voda. Potom dám obe variť a to: ak sme dali pečienku len mix, tak na 30 minút, ak sme pridali aj kúsky pečienky tak na 45 minút. Do plnky môžeme minúť aj zostatok kuracieho mäska,pokrájaného na kocky.
- Po uvarení sáčky odstránime a necháme plnku vychladnúť. Podávame teplú, alebo za studena. A takto vyzerá po uvarení.
- Použitie plnky: 1/surová ako plnka do kuraťa,bôčika alebo aj na hrbaté mäsko, 2/ varená jesť sa dá teplá aj studená, 3/ Môže sa aj upiecť vo forme srnčieho chrbáta, 4/ výborná je aj opečená na troške oleja. Jesť sa dá s kuraťom, len sama, alebo s čím vás napadne napr. kyslá uhorka. A tu je finito. Dobrú chuť!