Plnený krokodíl :-))) (fotorecept)
Autor receptu: mojack
... neviem v ktorom štádiu vývoja je ten môj ...ale skončil na tanieri.
20 minút príprava |
30-40 minút na 190 °C |
Postup
- Vyskúšala som toto cesto a dcéra ma prehovorila na "krokodíla"... no hej ale čo za čudo vylezie z tej rúry tak nekomentovať . Ale chutil výborne.
- Chuť brokolice a tuniaka ... so syrom a kečupom. ...
- Cesto ako vždy vymiešané v pekárničke.
- Rozvaľkané do obdlžnika a narezané šikmé prúžky.
- Na salámu sa pridá napolovicu uvarená a porezaná brokolica.
- Kúsky tuniaka aj s olejom položím na brokolicu.
- Okorením a zasypem stúhaným syrom.
- Polejem kečupom a
- prúžky cesta prekladám z jednej strany na druhú
- až zakryjem celého krokodíla. Preložím na podložku s plechom. Dorobím hlavu , nohy a chvost.
- Menšie úpravy na chrbte vrátane očí sa nevylučujú nech vyzerá k svetu. Vykysnutý a potretý žltkom sa vyhrieval v rúre až mu chrbát krásne zhnedol.
- Po vybraní z rúry som ho potrela vodou . Aby nám táto pochúťka neutiekla z pekáča tak pokiaľ chladol bol zakrytý utierkou.
- Rozrezaný nemal šancu na únik pred mojími hladošmi.
- a padla aj kvapka k..............ečupu.