Plnené teľacie plátky v slaninovom obale

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na 12 tenkých plátkov, ktoré naplníme na plátky nakrájaným oštiepkom, obalíme slaninou, obalíme v múke a prudko opečieme na polovici roztopeného masla.
  2. Keď mäso obrátime na druhú stranu, prisypeme na panvičku lyžičku múky, premiešame a prilejeme 100 ml vína, pomaly vydusíme na krémovú omáčku, do ktorej pridáme korenie.
  3. Šalotku očistíme, tri kusy nakrájame na kocky, dva kusy na tenké plátky, do hrnca dáme štvrtinu masla a opečieme kocky šalotky, pridáme ryžu a restujeme asi 5 minút, osolíme, potom podlejeme 50 ml vína, postupne miešame a pridávame vodu.
  4. Ryžu dusíme, až kým sa voda úplne nevyparí za občasného miešania asi 15 minút. Zvyšnú šalotku nakrájanú na plátky obalíme v múke a urestujeme na zvyšnom masle spolu so cherry paradajkami.