Plnené kurča (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Už dávno som nerobila plnené kurča. Tentoraz nebolo vyhnutia.
5 porcií |
60 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Neviem, čím kŕmia kurčatá (a toto bolo slovenské), že sú čoraz väčšie (a čoraz tučnejšie). Keď som ho položila na váhu, malo 1,800 g. Voľba bola jasná - naplniť.
- Keď plním kurča, tak ho vykostím. Je to piplačka, ale dá sa to, len treba mať trpezlivosť. Odrežem posledné dva články krídiel. Narežemi na prsiach a nožom postupne oddeľujem mäso od kostí.
- Vykostím aj stehná a krídla a vtiahnem ich dnu. Z mäsa mám hotový plát a kosti, ktoré môžeme použiť do polievky.
- Pripravím si plnku. Staršie rožky pokrájam a zvlhčím mliekom. Na oleji si spením cibuľku (môžeme osmažiť aj slaninku, plnka má potom inú chuť) pridám pokrájanú kuraciu pečeň. Osolím (kuraciu pečienku môžeme soliť hneď), okorením, a pridala som aj bylinky.
- Orestovanú pečeň pomeliem k rožkom.
- Pridám vajíčka, posekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Premiešam.
- Mäso osolím, plnku navrstvím na mäso
- a zošijem. Posolím aj po vrchu. Je dobré korpus zviazať kuchynským motúzikom, ale mňa zradil, mala som už len malý zbytok.
- Do pekáča som dala aj pečiaci papier, aby sa mi kožka kurčaťa neprilepila na plech. Podlejem trochou teplej vody.
- Asi po pol hodine pečenia kurča obrátim. Ku plnenému kurčaťu robievam ryžu, ale neodolala som a pridala aj trochu zemiakov a dobre som urobila, lebo pečené s kurčaťom, sú najlepšie.