Plnené kuracie rezne so šampiňónovou zálievkou

Autor receptu: jack

Kuracie mäso je u nás top. Ponúkam aj Vám tento dobrý a nenáročný obed.

25 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme ml. čiernym korením a na každý položíme plátok šunky, syra a preložíme na polovice. Posypeme mletou červenou paprikou, jemne obalíme v múke a prudko opečieme z oboch strán na troche oleja.
  2. Pridáme očistené, na štvrtiny pokrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a dusíme 20 minút. Umyté paradajky pokrájame, tvrdé časti odstránime,vložíme k mäsu a krátko podusíme.Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
  3. Ako prílohu si môžte dať ryžu, varené zemiaky. Mäsko môžte naplniť aj zo samotnými šampiňónmi. Ja som tak urobila pár kúskov pre manžela. Mala som viac mäska a on nemá rád v mäse syr, tak som mu tam dala šunku a šampiňónovú praženicu a zatočila do závitku. Potom som postupovala ako pri tamtom mäsku. Dobrú chuťku.