Plnené kuracie rezne so šampiňónovou zálievkou
Autor receptu: jack
Kuracie mäso je u nás
top. Ponúkam aj Vám tento dobrý
a nenáročný obed.
25 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme ml. čiernym korením a na každý položíme plátok šunky, syra a preložíme na polovice. Posypeme mletou červenou paprikou, jemne obalíme v múke a prudko opečieme z oboch strán na troche oleja.
- Pridáme očistené, na štvrtiny pokrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a dusíme 20 minút. Umyté paradajky pokrájame, tvrdé časti odstránime,vložíme k mäsu a krátko podusíme.Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
- Ako prílohu si môžte dať ryžu, varené zemiaky. Mäsko môžte naplniť aj zo samotnými šampiňónmi. Ja som tak urobila pár kúskov pre manžela. Mala som viac mäska a on nemá rád v mäse syr, tak som mu tam dala šunku a šampiňónovú praženicu a zatočila do závitku. Potom som postupovala ako pri tamtom mäsku. Dobrú chuťku.