Plnené kuracie prsia
Autor receptu: stacy77777
Pôvodne som chcela dnes robiť recept od Palokuchki na kuracie košíčky, ale keďže patrilo medzi nadľudské výkony u nás zohnať píniové oriešky, musela som od tohoto receptu upustiť a prišla na rad improvizácia....
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia ponakrajujeme, aby vznikol plát,do ktorého sa plnka zabalí. Posolíme a posypeme čerstvo namletým korením štyroch farieb.
- Rožky si nakrájame na malé kocky a opražíme na sucho na panvici. Hotové odložíme do misky, pridáme vajíčka, nakrájaný pór, cibuľku aj s vňaťou, rukolu, pokrájame cherry paradajky, pridáme troška soli, málo, solili sme mäso, korenie, vňať petržlenu a na jemno nastrúhaný syr. Všetko spolu vymiešame.
- Plnku nanesieme na plát kuracích pŕs.
- Zložíme okrajmi dohora,do bochníčka a upevníme špajlami.Takto pripravené prudko opečieme na oleji.
- Opečené preložíme do misy z jenského skla. Do výpeku dáme 1 lyžicu horčice,podlejeme vodou,horčicu rozmiešame a zalejeme mäso.Na každý bochník uložíme kúsoček masla.
- Pečieme na 200°C asi 50-60minút. Podávame ľubovoľne s hranolkami,pyré,ryžou...