Plnené brnenské rezne
Autor receptu: gulio
Tento rezeň bol dosť často podávaný v reštauráciách ako bol napríklad KRYM v Bratislave kde sme ho dosť často jedávali a bol vynikajúci.
6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistite mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme.
Šunku alebo udené mäso pokrájame nadrobno a opražíme na masle, pridáme hrášok,
korenie, vajcia rozšľahané so soľou a za stáleho miešania necháme zhustnúť.
Túto zmes rozdelíme na rezne. Každý rezeň preložíme na polovicu a zaklepeme
okraje alebo spojíme ihlou. Naplnené rezne obalíme v múke, vajciach a strúhanke
a na horúcom tuku vyprážame.
- Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a dobrým Plzenským pivom!!!
Prajem dobrú chuť!