Plnené brnenské rezne

Autor receptu: gulio

Tento rezeň bol dosť často podávaný v reštauráciách ako bol napríklad KRYM v Bratislave kde sme ho dosť často jedávali a bol vynikajúci.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistite mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme. Šunku alebo udené mäso pokrájame nadrobno a opražíme na masle, pridáme hrášok, korenie, vajcia rozšľahané so soľou a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Túto zmes rozdelíme na rezne. Každý rezeň preložíme na polovicu a zaklepeme okraje alebo spojíme ihlou. Naplnené rezne obalíme v múke, vajciach a strúhanke a na horúcom tuku vyprážame.
  2. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a dobrým Plzenským pivom!!! Prajem dobrú chuť!