Plnené bravčové karé

Autor receptu: matus113

Niečo pre šikovných labužníkov

5-6
porcií
150 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na oleji si do zlatista osmažíme cibuľku. Keď je osmažená pridáme pokrájané šampiňóny. Osolíme, okoreníme a dusíme.
  2. Karé rozkrojíme na plát mäsa. Začneme zhora a budeme pokračovať až do úplného konca, aby vznikol taký pás. Na plát mäsa položíme mikrotenové vrecko a rozklepeme ho. Mäso si pripravíme podľa veľkosti jánskej misy. Rozklepané pláty osolíme a okoreníme. Na pláty ďalej poukladáme slaninku, syr a osmažené šampiňóny. Samozrejme každý si tam dá, čo má rád.
  3. Pripravíme si alobal poliaty olejom, posypaný soľou a korením, na ktorý preložíme plát, ktorý zabalíme do valčeka. Vložíme do jánskej misy a dáme piecť na 180 stupňov. Po 2 hodinách by malo byť mäso upečené a môžeme podávať s dusenou ryžou.