Plnené bravčové karé na grile (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Včera som sa rozhodla urobiť rýchlovku z bravčového karé. Môj recept je jednoduchý a jeho výsledok chutný.

10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z karé som si narezala rezne v tvare tzv. knihy.
  2. Rezne som jemne rozklepala po oboch stranách aj v strede. Na spodok som uložila čerstvé listy kapucínky a na ňu pár koliesok cibule nakrájanej na tenko. Na plnenie sa môže použiť čokoľvek. Robila som aj s klobásou, alebo s kápiou a cesnakom, horčicou a cibuľou. Mäso nesolím ani nekorením.
  3. Rezne zavriem, najskôr sklepem okraje a potom zas jemne vyklepem z obidvoch strán.
  4. Mäso som grilovala 12 minút na elektrickom grile na teplote číslo 6. Na grilovacej panvici som robila po 6 minút z každej strany na asi 3/4-novej teplote. Šťavu ktorá sa vytvorila som odliala do nádobky, aby sa nespiekla. Tou som poliala hotové mäso.
  5. Hotové mäso je šťavnaté, príjemne mäkké a takto vyzerá v reze. Dali sme si na večeru len s paradajkovým pyré, žltými paradajkami a uhorkami.